Kiállítás is nyílik

2022.08.09. 20:01

Ismét Szigetvár ad otthont a Kapos Art Képző és Iparművészeti Egyesület nyári művésztelepének (galéria)

Negyedik alkalommal ad otthont Szigetvár a Kapos Art Képző és Iparművészeti Egyesület nemzetközi nyári művésztelepének. 

Zs.J.

Fotó: Laufer László

A rendszerváltozás utáni Magyarországon az első megalakuló művésztársaság a Kapos Art Képző és Iparművészeti Egyesület volt, amelyet 13 művész hozott létre. Az egyesület nevéhez számos kiállítás kapcsolódik, ami országos hírű lett. Az egyik ilyen az Országos Groteszk Képző- és Iparművészeti Kiállítás.

– A Kapos Art 1990-ben alakult  – mondta Halmos Klára, a nyári művésztelep vezetője. – A 30 éves évfordulónkra meghívást kapott Hóvári János, Magyarország korábbi törökországi nagykövete, aki elkezdett érdeklődni a munkánk iránt. Akkor a régi helyünk Barcson megszűnt, újat kerestünk. Ő javasolta Szigetvárt.

Az egyesület felvette a kapcsolatot a város polgármesterével Vass Péterrel, hogy a nyári művésztelepet Szigetváron tartanák. A kérésük meghallgatták, amihez nemcsak az egyesület jó hírneve, hanem az is hozzájárult, hogy a „Szigetvár 450”rendezvénysorozatra az egyesület adta a Zrínyi Zászlókiállítás alapanyagát.

– Először vagyok itt. Csodálatos, hangulatos kis város. Az itt lakók nagyon barátságosak, vendégszeretők – mondta a városról a nemzetközi művésztelep egyik résztvevője, Pató Károly, aki idén a fődíjat kapta a Groteszk kiállításon. 

A művésztelep alkotásiból augusztus 11-én kiállítás nyílik a szigetvári Sóház Galériában.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában