Tamburazenekar is fellépett

2022.08.17. 12:00

Jubileumot is ünnepeltek a Vajszlói Napok programján

M. R.

Forrás: Ormánsági história

Fotó: Prógli László

A hétvégén tartották a Vajszlói Napokat, mely során egyúttal a Nagyboldogasszony katolikus templom felszentelésének 275. évfordulóját is ünnepelték búcsúmise keretén belül. A barokk stílusban épült templomban Dorffmeister István Szűz Mária mennybevételét ábrázoló oltárképe mellett két, a híres magyar üvegfestő és mozaikművész, Róth Miksa által készített festett üvegablak is található.

– Az Árpádházi Szent Erzsébetet és Szent Imre herceget ábrázoló alkotások a 20. század elején kerülhettek Vajszlóra a Vajdahunyad vára Jáki kápolnájából – árulta el a település polgármestere, Horváth István.

A vasárnapi ünnepi szentmisét Egri József, Dohány Zoltán, Barics Gábriel és Németh Antal lelkipásztorok tartották.

A rendezvényen bemutatót tartott egy horvát néptánccsoport és tamburazenekar Vajszló testvér településéről, Podravska Moslavináról, valamint a község vezetői is ellátogattak az ünnepre.

Vajszlón a következő fontos esemény szeptemberben várható, a tervek szerint ugyanis több díszpolgári címet is adományoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában