Ördögkatlan

2022.08.03. 07:17

Legendák érkeznek a fesztiválra, húzós lesz a program

Ma már nagyüzem lesz az Ördögkatlan Fesztiválon. Minden játszóhely működik, sőt, a Vylyan Terasz talán ezen a napon kínálja a leghúzósabb programját.

M. B. E.

Fotó: Havran Zoltán

Hogy mi lesz itt? Nos, Parti Nagy Lajossal, és Erdős Virággal zajlik irodalmi beszélgetés, etnojazzt játszik a Borbély-Dresch Quartet, majd Dés András nemzetközi jazzbandája zenél. Beindul a palkonyai Mokos Színház is. Itt a Semmi lesz műsoron, középiskolásokat érintő igen erős tartalommal és Quimby zenével.

A szoborparkban a k2 Színház Felhőkakukkvár előadása a késő esti program, Beremenden a Kovácsműhelyben a Wampire Beatbox és a Lázár Tesók lép fel, a színházteremben pedig a Darázs látható két előadásban. A strandon is színházat láthatunk, Ibsentől A nép ellenségét a k2 társulatától. 

Bekapcsolódik Villánykövesd is, délelőtt a Csurgó együttes gyerekeknek muzsikál, este Dés László Básti Julival és Nagy Ervinnel közös koncertet ad, továbbá három különböző helyen válogathatunk színházi bemutatókból. Nagyharsányban a nap egyik legfontosabb eseménye 21 órakor látható a Narancsligetben, a Baksa Soós János emlékkoncert, olyan neves közreműködőkkel, mint a 30Y, Menyhárt Jenő vagy Kollár-Klemencz László. A Pécsi Bölcsész Udvarban a PTE afrikai társulata, a Balett Camara dobol és táncol, az aratás a téma az Ukrán Udvarban, a Sportpályán pedig a Bohemian Betyars & Parno Graszt koncertje zárja a napot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában