Programkavalkáddal készülnek a könyvtárban

2022.09.27. 11:30

A Megbocsájtás napján ingyenes a beiratkozás és elengedik a késedelmi díjat

M. R.

Egész jövő héten változatos élményekkel várnak a szentlőrinci Városi Könyvtárban. Az intézmény az egész év során színvonalas rendezvényekkel, vetélkedőkkel törekszik az olvasás népszerűsítésére. Most, október elején az Országos Könyvtári Napok keretén belül is kreatívan csalogatják az olvasókat a könyvtárba. Október 3-9. között minden napra jut a kínálatból, a témák közt hangsúlyos szerepet kapnak az állatok, az október 4-i állatok világnapjához kötődően.

Október 3-án, hétfőn a plakátkészítő pályázatra készült művekből nyílik kiállítás, amelyekre személyesen és online is lehet szavazni. Erre még szeptember 30-ig lehet nevezni, a téma pedig az, hogy miért érdemes könyvtárba járni, illetve mi várja ott a látogatókat, s milyen kedves élményeik fűződnek az intézményhez. Hétfőn, illetve csütörtökön a „Megbocsájtás napját” tartják, azaz a beiratkozás és a tagság meghosszabbítása ingyenesen megoldható, a késedelmi díjakat is elengedik. Október 4-én, kedden 11 és 17 óra között Vigyázz rám! címmel több állomásos tudáspróbára hívják az érdeklődőket a veszélyeztetett állatokról.

Október 5-én, szerdán délután négytől őszi ajándékgyáron vehetnek részt a fiatalok, ahol vidám bagoly alakú hűtőmágnest készíthetnek papírfonás technikával. Október 6-án az aradi vértanúk emlékezetére nyílik ismeretterjesztő kiállítás.

Október 7-én, pénteken Egy Földünk van címmel tematikus könyvajánlóval találkozhatnak az érdeklődők a környezetvédelem témájában. Szintén pénteken 17 órától Mindig van esélyed! címmel a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány tart interaktív előadást. Itt olyan aktuális és releváns kérdésekről esik majd szó, mint az ifjúságot érintő legnagyobb problémák és veszélyek, illetve az ellenük való védekezés, a szabadidő értékes eltöltése, a hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatásának segítése, valamint a kistelepülésen élő tizenévesek érvényesülése.

Október 8-án, szombaton Szentlőrinc régen és ma címmel kalandos helyismereti játék indul. A feladatok a Városi Könyvtár Szentlőrinc Facebook-oldalon és a könyvtár blogján is elérhető lesz. Vasárnap, október 9-én könyves piknikre kerül sor, ahol sütemény és tea mellett ingyenes könyveket is találhatunk, valamint cserélni is lehet az olvasnivalókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában