Mind megették a rétest

2022.09.27. 15:30

Befonták a hajukat mesehallgatás közben

A hétvégén rendeztek családi programot a magyar népmese napja alkalmából a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület szervezésében.

M. R.

Forrás: Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület

A programon mesemondóverseny, néptáncos bemutató, kézműves foglalkozás és hajfonás is várta a gyerekeket. Fellépett többek között a Csillagvirág Egyesület és a Szedtevette Zenekar is. Szilágyi Kíra hajfonó változatos copfokat készített a programra érkező kislányoknak, akik így stílusosan ünnepelhették a magyar népmesék és hagyományok különleges világát.

Az időnként borongós időjárás ellenére is szép számmal jöttek el az érdeklődők. Az esemény fontosságát több önkéntes segítő is magáénak érezte. Az egyesület a Facebook-oldalán külön köszönetet mondott azoknak, akik a sátor állításában és bontásában, illetve a pakolásban segédkeztek.
Ritánti népmesékkel szórakoztatta a gyerekeket, mások pedig süteménnyel készültek a programra. 

Forrás: Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület

– A rétes szépen fogyott, de számoltunk vele, hogy azokat is meglephessük, akik kötelességeik miatt nem tudtak eljönni, így két-két kisebb tálcával a 

mentőállomás dolgozóinak és a kórházban fekvő gyerekeknek, kismamáknak is vittünk a nap végén

 – árulták el a szervezők.

A program jövőre sem marad el, a magyar népmese napja alkalmából 2023. szeptember 30-án várják majd a családokat a Bázispont Közösségi Térben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában