Férfikórusok érkeznek a fesztiválra

2022.09.13. 13:30

Jövő hétvégén dalra fakadnak a borászok is Pécsett és Villányban

Szeptember utolsó hétvégéjén Európa legjobb bordal énekesei gyűlnek össze, hogy a nemes nedűt dicsérő dallamoktól legyen hangos Pécs és a Villányi borvidék.

Zs. K.

Fotó: Löffler Péter

A világjárvány után, idén újra külföldi férfikarok is színesítik a XXVI. Európai Bordalfesztivál programjait, melynek keretében a házigazda Bartók Béla Férfikar mellett fellép a budapesti Vásárhelyi Zoltán Férfikar, a Sängerrunde Kritzendorf Ausztriából, az Albino Bonavita Férfikar Olaszországból, a Pécsi Szimfonietta, a Zengő Együttes, a Misina Néptáncegyüttes, a Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar. A fesztivál sztárvendégei Horváth István Simándy-díjas tenor, a Magyar Állami Operaház szólistája, Kriszta Kinga (szoprán), a Magyar Állami Operaház szólistája és Bognár Szabolcs (bariton).

A háromnapos fesztivál első napján, szeptember 23-án a Villányi Borvidék fogadja a fellépőket. A Diófás téren 18 órakor Népek Bordalai koncerten mutatkoznak be a fesztivál együttesei, akik a koncertet követően pincekoncerteket tartanak 19 órától a Villány-Siklósi Borút településein.

Szombaton nagyszabású gálakoncerten hallhatja a pécsi közönség a résztvevő együtteseket a Kodály Központban. A koncert első felében a fesztivál fellépői szórakoztatják bordalokkal a közönséget, majd ezt követően Balatoni Sándor: Carmina Vinorum „boratórium” ősbemutatóját hallgathatja meg a közönség a Bartók Béla Férfikar és a Pécsi Szimfonietta, valamint Bognár Szabolcs közreműködésével. A gálakoncertet megelőzően a XI. Villányi Prémium Bormustra színesíti a nagyszabású rendezvény programját. A Kodály Központ aulájában idén 10 villányi pincészet prezentálja legkiválóbb borait. A rendezvényen a Villányi borvidék prémium márkája, a Villányi Franc mellett a könnyed, gyümölcsös közösségi bisztróbor, a Villányi REDy is bemutatkozik. 

A fesztivál zárónapjának délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren a Bor és Dal Ünnepén, szüreti felvonulással, borkóstolással és a „Népek bordalai és táncai” rendezvénnyel zárul a programsorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában