Indul az évad a Pannon Filharmonikusoknál

2022.09.14. 11:35

Sokkal több fiatal jár már a komolyzenei koncertekre

Mohay R.

Évadnyitó sajtóreggelin tájékoztatta a média munkatársait a Pannon Filharmonikusok Zenekar az idei tervekről. Igen gazdag programkínálattal várják idén is a zenekedvelő publikumot, akik szokás szerint bérletet is válthatnak az előadásokra. Ráadásul a bérletes vendégek 6-18 éves gyermekei díjmentesen vehetnek részt a Pannon Filharmonikusok bérletes hangversenyein. 

Horváth Zsolt igazgató és Bogányi Tibor vezető karmester megerősítették, a tinédzserek száma exponenciálisan nőtt a koncerteken az elmúlt időszakban, így ezt az innovatív és rendhagyó kezdeményezést mindenképp folytatni fogják. 

– Így tudjuk a fiatalokat igazán inspirálni, hiszen magam is hasonló élmény során szerettem bele a klasszikus zenébe – mondta Bogányi Tibor. Emellett további újító ötletekkel is meg kívánják szólítani a fiatalokat, ezúttal Horváth Krisztián, a Gandhi Gimnázium művészeti igazgatójának bevonásával.

A szimfonikusok rendkívül mozgalmas évad elébe néznek, Bécsben és Eszéken is koncerteznek majd. Ismét műsorra tűzik karácsony táján a Pécsi Balettel és a Bóbita Bábszínházzal közös produkciójukat, a Diótörőt, húsvétkor pedig Haydn Teremtés című oratóriumát hallhatja a publikum.

– Miután a nyári szünet után újra elindul a zenei munka, mindig rájövök, hogy a zene jelenti az élet esszenciáját számomra – mondta Bogányi Tibor.

Az országosan is kiemelkedő szakmai színvonalú Pannon Filharmonikusok vezetése reményei szerint a hallgatóság is ízelítőt kaphat a klasszikus zene effajta éltető erőt jelentő élményéből.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában