Hagyományokat ápolnak

2022.09.22. 16:31

Új tagokat vár a bólyi tánccsoport

Új tagokat toboroz a Bólyi Táncegyüttes – Bólyról és környékéről várják 15 és 20 év közötti, táncolni vágyó fiatalok jelentkezését.

Wald Kata

Forrás: Bóly Táncegyüttes Facebook oldala

A 2009-ben alakult tánccsoport a német nemzetiségi hagyományok ápolását és őrzését kiemelten fontosnak tartja, de repertoárjukban magyar táncok is helyet kapnak. Rendszeresen hívják őket szereplésre, és több megmérettetésen is részt vett már az elmúlt bő egy évtized alatt. Számos hazai és külföldi rendezvényen lépett már fel a csoport – a tagtoborzás részleteiről az Erzsébet Vigadóban kérhető további tájékoztatás. 

A Bólyi Táncegyüttes munkáját pályázati támogatás is segíti: 580 ezer forintot nyertek a közelmúltban a Csoóri Sándor Alapból – a program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában