Országos Könyvtári Napok

2022.10.01. 12:45

A faluban alkotó költők verseivel ismerkedhetnek meg a látogatók a bicsérdi könyvtárban

Kicsiny falum, így szeretlek én címmel tartanak író-olvasó találkozót a könyvtárban.

Képünk illusztráció

Fotó: Majzik Attila

Az Országos Könyvtári Napok keretén belül sorra kerülő programon a falu költőinek műveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Egyfelől a ma már nem élő Hegedűs Antalné Katica verseiből hallhatunk, akinek rokonai is bekapcsolódnak a programba. A szerző számos költeményt írt ünnepségekre, illetve a falubeli életről, a régi idők emlékeiről. 

Jelen lesz továbbá a jelenleg is író Glasz Mária, akinek nemrég jelent meg verseskötete A lélek húrjai címmel. 

A program mottóját úgy fogalmazták meg, „A múlt ismerete a jövő esélye”. Vér József polgármester elmondta, ez utal Bertók László Kossuth-díjas költőre is, aki többször is vendége volt a bicsérdi kulturális programoknak. Hasonló gondolatokat fogalmazott meg a múlt szerepét illetően, hangsúlyozva, a jövő építéséhez szükség van a gyökereink ismeretére is. A könyvári író-olvasó találkozón kötetlen beszélgetésre is lehetőség lesz. A kezdeményezés célja az is, hogy közelebbről megismerjék a helyi fiatalok is a település történetét.

A rendezvény egyben folytatása is a korábbi évek kulturális programjainak, ugyanis a településen alkotó művészek, kézművesek több alkalommal bemutatkoztak már a falu közössége számára, hasonló beszélgetések során.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában