„Változtasd meg életed!”

2022.10.05. 11:13

A fotó és az irodalom találkozik Pécsett

Az irodalom szavakkal szól hozzánk, és történetet mesél, a képeket magunk képzeljük el. A fényképészet fotókat ad nekünk, egy-egy képet jelenít meg, a történetet, a szavakat viszont önmagunk alkotjuk. Október hetedikétől e kettő kéz a kézben jár: Szó és kép címen nyílik kiállítás a pécsi Művészetek és Irodalom Házában.

bama.hu

Fotó: Walton Eszter

Az építész végzettségű Walton Eszter fotográfus pécsi bemutatójának témája szöveg és kép, kép és szöveg egymásmellé illesztése, összeolvadása. Ez a kapcsolat már régóta foglalkoztatja a művészt, így összefogva néhány irodalmárral és más szakmájú személlyel létrehozta kiállítását. Elmondása szerint a kiírt versek, esszék, fejezetek miatt az anyag befogadása több időt vesz igénybe, mint egy hagyományos fotókiállításnál. „Bízom azonban abban, hogy – pont ezek miatt – nagyobb hatással lesz az emberekre, jobban megmozdítja őket. És megvalósulhat, ami – Rilke szerint – a művészet célja, hogy Változtasd meg életed!" – mondta Walton Eszter. 

A kiállításhoz számos művész közreműködésére volt szükség, élő és már nem élő klasszikusok is hozzájárultak a fotográfus munkájához, köztük Bartos Attila, Háy János, Nádas Péter, Vadász Bence, Adorján Éva és még sokan mások.

Képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában