„Kicsiny falum, így szeretlek én”

2022.10.05. 21:11

A régi időket idézték fel a bicsérdi író-olvasó találkozón

Hétfőn tartottak „Kicsiny falum, így szeretlek én” címmel író-olvasó találkozót a könyvtárban.

M.R.

Forrás: Bicsérd Önk.

A programon az egykor a faluban élő Hegedűs Antalné Katica verseiből olvasott fel dédunokája, valamint Glasz Mária saját verseit adta elő, majd beszélgetés alakult ki a résztvevők körében. Hegedűs Antalné sok régi eseményt örökített meg műveiben, a falusi élet pillanatait, a mezőgazdasági munkálatokat, a disznóvágást és a közösségi ünnepeket egyaránt.

– Az összejövetel valahol a régi időket is idézte, amikor a történetek mesélése, a versek felolvasása közösséget formált – mondta Vér József, Bicsérd polgármestere.

– Bár ezek az idők már nem hozhatók vissza, azok az értékeket, amelyek a múltban jók voltak, érdemes megőrizni és továbbadni. Fontos az is, hogy a mostani fiatalabb generációk is megismerjék elődeik életét, történeteit, ezáltal is közelebb kerülve hozzájuk – tette hozzá a közösségvezető.

A településen a következő program a könyvtárban egy filmvetítés lesz október 7-én, pénteken 17 órától, ahol a gyerekek a Vuk mesefilmet tekinthetik meg, ezt könyvjelző készítés és kvíz is kiegészíti, vasárnap pedig fotókiállítás nyílik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában