Nemes célért küzdenek

2022.10.29. 15:26

Egész napos, mozgalmas jótékonysági szezonzáró rendezvénnyel készülnek a hagyományőrzők

Szezonzáró jótékonysági nappal készül október 29-én a Máré-vár csapata.

M. R.

A Compagnie d’Noir Történelmi Hagyományőrző Egyesület és a Magyaregregyi Önkormányzat szervezésében ezen a – remények szerint napos időben zajló – programon nem csak a várlátogatás szezonjától köszönnek el a zordabb hónapokra, de ezúttal egy fontos cél érdekében adományokat is gyűjtenek a helyszínen.

Az érdeklődőket délelőtt tíz órától várják, jegyértékesítés nem lesz, azonban önkéntes alapú felajánlásokat szívesen fogadnak, ugyanis az egész napos rendezvényen befolyt összeget az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány, pécsi Gyermekonkológia számára szeretnék felajánlani.

A Compagnie d’Noir vezetője, Fekete Benjámin, arra a kérdésre válaszolva, hogyan esett a választásuk erre a szervezetre, azt mondta, úgy látja, az alapítványnak nagy szüksége van a támogatásra. – Talán a legjobb ok, hogy bármelyikünk gyermeke lehet ilyen beteg, és ezáltal mindenkinek a legjobbat szeretnénk. Egyébként is, a lovagok mindig nemes célért küzdenek, ez eléggé annak tűnik – tette hozzá mosolyogva.

– Velünk lesznek a Siklósi Sárkányos Lovagrend tagjai, a Corvi Belli tagjai Horvátországból, a Vándorló Történelem Hadi és Történelmi Kulturális Társaság Szigetvárról, a Haramza-testvérek és természetesen, mi, a házigazdák, a Compagnie d’Noir – folytatta Fekete.

Egész napos haditábor-életképek, egy és három órakor látványos pillanatokat ígérő hadi bemutatók, illetve „páncélsimogató” várja a látogatókat. Ez utóbbi arra utal, hogy a reneszánsz kori hadi felszereléseket közelről megnézhetik, kézbe vehetik, akár fel is próbálhatják az érdeklődők. Koch Balázs Várkapitány a vár történetével, a hozzá kötődő mondákkal köti majd le a látogatók figyelmét.

A Máré-vár csapata egy további különlegességről is hírt adott lapunknak. A pécsi Pazirik Kft. jóvoltából elkészült egy látványos, igényes applikáció is, amelyet okostelefonra tölthetnek le ingyenesen az érdeklődők. Az alkalmazás A Mecsek rejtett ékköve: Máré-vár címet kapta. A letöltők számos fénykép mellett a vár történetét, legendáját, s a legfontosabb tudnivalókat is megismerhetik telefonon keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában