Alattam a föld, fölöttem az ég…

2022.10.02. 20:25

Fotókon keresztül utazhatunk Indiába a pécsi Tudásközpontban

bama.hu

Forrás: juhaszbalazs.com

Fotó: Zoltan Szabo +36 209 628 674 [email protected]

Nem sok ország van, ami annyira képes érzékszerveinkre hatni, mint India. A legtöbben még sosem jártuk a már 75 éve független országban, csak könyvek lapjairól és filmekből ismerjük, de mégis, rengetegen varázslatosnak találjuk.

A képzeletbeli bakancslistán a legtöbbünknek a mai napig szerepel, de ameddig meg nem történik a nagy utazás, addig az olyan kiállításmegnyitókon, mint amilyen október 3-án lesz a pécsi Tudásközpontban, jobban és közelebbről megismerhető ez a különleges ország.

Az International Seasons rendezvénysorozat keretében a független India 75. évfordulójának alkalmából Juhász Balázs fotóiból nyílik kiállítás Pécsett. A művész 2008-ban járt először Ladakha városában, ami élete egyik meghatározó találkozása volt az ottani élettel, kultúrával, vallással. Talán mindannyian átéltük már párszor azt a bizonyos „megérkeztem” pillanatot, amikor először tesszük be lábunkat egy városba – így volt ezzel Balázs is.

Erről így írt weboldalán: „A Thiksey kolostor lábánál álltam, késői, lemenő napsugarak világították meg a Monastery-t. Itt és akkor éreztem, hogy “megérkeztem”. Ladakh nem csak számomra különleges világ, nem csak az a hely, ahol megállt az idő. Egy olyan világ, ahol a spiritualitás még mindig átjárja a hegyeket, és ahol együtt utazhatsz Csoma szellemével.”

Október 3-án, a kiállításmegnyitón mi is részeseivé válhatunk ennek az érzésnek és bepillantást nyerhetünk egy olyan világba, ahol érezzük a földet alattunk és felettünk az eget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában