Nagy sikert arattak

2022.10.17. 19:32

Herbstfestet rendezett a harkányi német nemzetiségi önkormányzat

Zs. K.

Nagy sikerrel és érdeklődéssel rendezte meg a harkányi német nemzetiségi önkormányzat az idei Herbstfest-et. Az évek óta hagyományos programot szombaton szentmisével kezdték a Jézus Szíve Katolikus Templomban, ahol közreműködött a saját kórusuk, a Singvögel Chor. Ezután a Kiss József Művelődési Ház adott otthont a kulturális programnak, melyen felléptek a harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, továbbá Barcsról és Véméndről érkező kórusok, illetve tánccsoportok. A vacsora után a Platin zenekar adta a talpalávalót.

Fotós: Czene Zoltán

 

A harkányi német nemzetiségi önkormányzat havi rendszerességgel tart nemzetiségi esteket, ahol kicsik, nagyok és felnőttek egyaránt részt vesznek. Emellett éves rendszerességgel több rendezvényt szerveznek, amelyeken a Harkányba látogató német nyelvterületről érkező turistákkal is lehetőségük nyílik a nyelv gyakorlására, beszélgetések megszervezésére. Ezek közé tartozik például a Német nemzetiségi nap és a Herbstfest (korábban Oktoberfest) is, amelyet német nyelven, nemzetiségi táncokkal, énekkel és német anyanyelvű fellépőkkel szerveznek meg.

Fotós: Czene Zoltán


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában