Nemzetiségi jubileum

2022.10.19. 13:24

Huszadik alkalommal rendeznek Horvát Estet Harkányban

Zs. K.

Fotó: Nagy Norbert

Október 29-én, szombaton rendezi meg hagyományos Horvát Estjét a Harkányi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat. A program 17 órakor szentmisével kezdődik a Jézus Szíve Katolikus Templomban, melyet Slavko Kovačević horvát plébános celebrál, a szertartáson orgonán kísér Pocsavác Anna és a pécsi August Šenoa Asszonykórus énekel. A kulturális műsor 18:30-kor kezdődik a Kiss József Művelődési Házban. Fellép a Belišće-ből érkező BelAmi Férfikórus, a szalántai „Marica” Kulturális Egyesület, a kökényi „Matusek László” Kulturális Egyesület, a kátolyi „Karasica” Vegyeskórus, Harkányból pedig az iskola tanulói, valamint a horvát nemzetiségi önkormányzat énekkara, a Horvát Vegyes Kórus. A vacsora után a horvát bál és táncház következik a Podravka zenekarral.

Radosnainé Geosits Györgyi, harkányi horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, a rendezvényt már huszadik alkalommal tartják meg, de jubileumi programmal jövő tavaszra készülnek. A program megrendezését egyrészt a Bethlen Gábor Alapkezelő pályázata, valamint a Baranya Megyei Horvát Önkormányzat és a harkányi Kiss József Művelődési Ház támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában