Minden érzékszervet megmozgattak

2022.10.25. 15:03

Keleti csemegékkel és legendákkal várta a vendégeket a Török Varázs

Az előző évi nagy érdeklődésre való tekintettel megismételték idén a Török Varázs – Színek, ízek, illatok című programot.

Mohay Réka

Forrás: Szigetvári Vár

A szervezők beszámolója alapján a minden érzékszervet megmozgató rendezvény ez alkalommal még több látogató érdeklődését keltette fel. 

A szigetvári vár Szulejmán dzsámijába gyűltek össze a családok, fiatalok és az idősebbek egyaránt, hogy megkóstolják a kelet ízeit és közelebbről ismerjék meg a török kultúrát.

Az asztalokon jellegzetes török édességek, nassolnivalók várták telepakolt tálakon az ízélményre vágyókat, de a hagyományos török kávé sem maradt el. Narancs, rózsavíz és limonádé is terítékre került, a szépségápolás, tisztálkodás régi titkait és a török fürdők, illatszerek, gyógyítás részleteit is bemutatták a vendégeknek, akik a hennafestést is kipróbálhatták.

A programon a kulináris különlegességek mellett a történelmi kalandok világába nyerhettek betekintést a látogatók. A vár hagyományőrzői és várkapitánya korhű viseletben várták az érdeklődőket, akik a kóstolgatás közben a szigeti veszedelem olyan legendás alakjainak történetéről, tragikus szerelméről hallhattak, mint Borbála és Deli Vid, Kumilla és Delimán. A háttérben török zene dallama szólt, a hagyományőrzők fegyverbemutató segítségével is felidézték a vár és a dzsámi falai között megelevenedő letűnt kor világát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában