Hamvas és Weöres

2022.10.15. 21:34

Két zseni lesz a beszélgetés tárgya

Weiner Sennyey Tibor két könyvének lesz bemutatója Pécsen, október 21-én. Igazi intellektuális kalandozásra van kilátás, sok érdekességgel megspékelve.

bama.hu

Weiner Sennyey Tibo költő, író, műfordító, szerkesztő, több verses-, esszé-, novelláskötet, kisregény és dráma szerzője. Rendszeresen publikál közéleti, művészeti és irodalmi tárgyú cikkeket. A pécsi könyvbemutatón két műve kerül a középpontba.

A „Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve” című könyv kapcsán arra keresik a választ, hogy ki volt valójában Hamvas Béla? Mit gondolt életről és irodalomról? Mi volt a véleménye a politikáról? Milyen volt kapcsolata a nőkkel, a kortársaival, a zsidósággal? Milyen volt a barátsága Weöres Sándorral és Szepes Máriával? Milyen vitája volt Lukács Györggyel? Miről szóltak a legfontosabb művei, és milyen művei vesztek el?

A Weöres Sándor kozmikus költészete és titkos világai című esszékötet közvetlen folytatása az előző, Hamvas Béláról szólónak. Ez a kötet Weöres Sándor költészetét és életét helyezi a vizsgálódásának tárgyának középpontjában, különös tekintettel a 2017-ben kiadott ‘Elhagyott versek’, más, kevésbé ismert művek és életrajzi események tükrében.

A szerzővel Szűcs Andrea, a Méhészet folyóirat szerkesztője beszélget. Helyszín: Pécsi Kulturális Központ (Pécs, Dr. Veress Endre u. 6.).A rendezvény a Pécsi Kulturális Központ és a Csorba Győző Könyvtár Minerva Fiókkönyvtára közös szervezésében valósul meg. A részvétel ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában