Újra vár Komló

2022.10.17. 10:56

Koncertek is várják a közönséget az idei amatőr színházi fesztiválon

Tizenegy színházi előadás, öt koncert, szakmai beszélgetések - mindezek várják az érdeklődőket az idei Komlói Amatőr Színházi Találkozón (KASZT), amely csütörtökön 18 órakor nyitja meg kapuit, a hagyományoknak megfelelően a Komlói Színházban. A fesztivál valamennyi programja ingyenesen látogatható.

Wald Kata

KASZT

Fotó: Jámbori Tamás

Mint ismeretes, október 20. és 23. között ismét amatőr színjátszó társulatok mérettetik meg magukat, illetve szórakoztatják a közönséget Komlón - most csütörtökön 18 órakor ünnepélyes megnyitóval, majd utána közvetlenül egy pécsi társulat előadásával veszi kezdetét a nyolcadik Komlói Amatőr Színházi Találkozó.

A négy nap során összesen 11 amatőr színházi csoport bemutatkozását láthatja  a közönség - lesznek köztük határon túlról, Romániából és Szlovéniából érkező együttesek, és különlegessége az idei rendezvénynek, hogy Baranya megyéből négy produkció is bekerült a versenyprogramba. 

Ahogy azt az érdeklődők már megszokhatták, az előadások ezúttal is ingyenesen látogathatók, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges, amelyet a Színház telefonszámán (72/483-014) lehet megtenni, nyitva tartási időben.

Idén rendhagyó a KASZT, mert a korábbi években megszokott nyári időpontok helyett ősszel tartják -  mint ismeretes, a Színház és a rendezvény másik fő helyszínéül szolgáló Közösségek Háza közvetlen környezetében a helyi művészeti csoportoknak új otthont adó Kaptár építése zajlik, ezért a szabadtéri programoknak nem tudtak helyet biztosítani a korábban megszokottak szerint. Azzal pedig, hogy őszi időpontot hirdettek meg, a szervezők célja az is volt, hogy a Covid után éledező társulatok számára elegendő időt biztosítsanak a felkészüléshez.   

Annak ellenére azonban, hogy kültéri rendezvényeket ezúttal a négy nap során nem tartanak, nem marad off programok nélkül a közönség.  A tapasztalat szerint sok érdeklődőt vonzó szakmai beszélgetések mellett különleges koncertekkel is várják az érdeklődőket. Pénteken este Koós Réka és a Studió 11 koncertezik a Színházban, ezt megelőzően, a délután folyamán a Közöségek Házában Kiss Anikó Akusztik és a Blues Megálló zenél. Szombaton délután ugyanitt a Gipsy Rock Band muzsikál, este pedig az Open Jazz, majd Pély Barna koncertezik. A négy napos fesztivál október 23-án vasárnap 14.30-kor a díjkiosztó gálával ér véget, amelyen közreműködik a Brass Line Rézfúvós Együttes. 

A fesztivál off programjai is, a korábbi években már megszokottaknak megfelelően ingyenesen látogathatók. És abban se szakítanak a hagyományokkal a szervezők, hogy azokat a nézőket, akik a legtöbb előadáson részt vesznek, idén is különleges jutalomban részesítik.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában