A kitartás szerepéről is szó esik

2022.10.08. 11:15

Lehetetlen beszélgetésre hívnak

Mohay R.

Októberben komoly és összetett témákkal várja az érdeklődőket a Mathias Corvinus Collegium. Céljuk, hogy a város lakossága körében, minden korosztályt egybefogva intellektuális fórumot, vitaindító beszélgetéseket, a látókört szélesítő élményeket kínáljanak. A részvétel minden előadáson ingyenes, csupán online regisztráció szükséges az MCC weboldalán. 

Október 11-én 18 órától Peter Boghossian amerikai filozófus és pedagógus érkezik az MCC-be. A szakember A hogyan folytassunk lehetetlen beszélgetéseket című könyve kapcsán abban nyújt támpontokat, technikákat, hogy hogyan lehet sikeresen kommunikálni olyan közéleti szituációkban is, ahol a különböző álláspontok összeegyeztethetetlennek tűnnek. 

Október 14-én, pénteken, délután fél 6-tól dr. Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője „Háború a szomszédban – Magyarország gazdasági lehetőségei egy formálódó világgazdasági válságban” címmel tart előadást. 

Szó lesz az európai országok orosz nyersanyagoktól való függéséről, az európai szankciók vitatott mivoltáról. 

– Valóban elérik a szankciók céljukat, vagy sokkal inkább sarokba szorította magát Európa, megalapozva ezzel egy, az egész kontinenst érintő gazdasági recessziót? Milyen szerepe lehet Magyarországnak a kibontakozó válság hatásainak csökkentésében? 

– ilyen kérdésekre ad válaszokat az előadó. 

Október 24-én 18 órától Norman Naimark, a Stanford Egyetem professzora „Az emberiség történelmének legsötétebb fejezetei: a népirtás története” címmel tart előadást. A szakértő megvilágítja többek között azt, hogy a háborúk miért szülnek etnikai tisztogatást és népirtást. A jelenlegi geopolitikai kontextus fényében elemzi, hogy a népirtások történetéből milyen tanulságokat vonhat le az emberiség. 
 


 



Október 27-én, csütörtökön, 18 órától a Nyitott Szülök Akadémiája program keretében Lubics Szilviát, magyar amatőr hosszútávfutót és ultramaratonistát, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztesét hallhatják az érdeklődők. Az előadó civilben fogorvos, három gyermek édesanyja. „Az én utam” című beszélgetésen az önmagunkba vetett hitről, a céltudatos gondolkodásról és kitartásról is szó esik. A kilencszeres magyar bajnok és hétszeres spártai hősnő előadása saját tapasztalataiból, élményeiből merít majd. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában