Bama.hu podcast

2022.10.27. 20:02

Lipics Zsolt direktor azt is elmondta nekünk, mi ad erőt a folytatáshoz

Mohay Réka

Podcast sorozatunk eheti vendége a pécsi kulturális élet meghatározó intézményének vezetője, Lipics Zsolt, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója volt. A direktorral folytatott beszélgetés során szóba kerültek pécsi gyökerei, a városról alkotott képe, valamint a színházi miliő változásai az elmult húsz év során. Reflektált az új évad eddigi tapasztalataira, illetve bemutatta a várható produkciókat, s arra a kérdésre is válaszolt, milyen szerepekben tűnik fel a színpadon az idei évadban.

Felmerült a rezsiköltségek emelkedésének kérdése is, az igazgató ezzel kapcsolatban is üzent a közönségnek.

Hangsúlyozta a színház összművészeti szerepét, ezt a törekvést a jövőben is folytatni kívánják – ezt mutatja a Chicago musical is, amelyben nagy szerep jut a Pécsi Balett táncosainak.

Lipics Zsolt arról is beszélt, a színház működésében a társadalmi felelősségvállalás szerepét elengedhetetlennek tartja, erre irányuló eddigi törekvéseiket is megemlítette.

Elárulta azt is, miben változott az, ahogyan a munkájára tekint augusztus óta, amikor is a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában