Az ember a könyv mögött

2022.10.01. 20:25

Még sohasem volt ilyen izgalmas egy család története

Kedvenceinkkel találkozni mindig maradandó élmény. Legyen szó színészről, énekesről, íróról, a személyes találkozás egy másik dimenzió, ahol megismerheted az embert a karakter vagy a könyv mögött. Így lesz ez Sellyén is október 4-én, a Sellye Kiss Géza Múzeumban, ahol Kollár-Klemencz László egy író-olvasó találkozó keretében beszél az Öreg Banda című kötetéről.

Az egy személyben magyar tájrendező-mérnök, filmrendező, forgatókönyvíró és zenész 2021-ben új fába vágta a fejszéjét. A már két elbeszéléskötetet a magáénak tudható író egy több évszázadot felölelő családregénnyel jelentkezett, amelyben a Kaldenecker-család nemzedékei adják egymásnak a kötet lapjait. Ez azonban nem csak az ő történetük, hanem egy egész sváb falué. 

Életekről olvashatunk a történelem nyugodt pillanataiban, a háborúban, a veszteségek és a gyász időszakában. A háttérben pedig mindig szól a zene, hiszen az Öreg Banda a falu szerves része. A Josef Kaldenecker alapította zenekar hamar népszerű vált, és egy erős közösséget kovácsolt Újhartyán lakóiból. De ez a mű nem csak egy családregény, hanem egy emlékkönyv is, amely emléket állít a sváb kultúra előtt.

Mindannyiunk családjának meg vannak a történetei. Jók és rosszak, vidámak és szomorúak egyaránt, de a mieink. Az október 4-ei találkozó után pedig talán még szívesebben mélyülünk el bennük, és szüleink, nagyszüleink felé fordulunk azzal, hogy „Meséljetek még!”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában