Színek, ízek, illatok

2022.10.02. 08:10

Török esték hangulatát idézték meg Szigetváron

Mohay R.

A kép illusztráció

Fotó: Laufer László

„Török varázs – Színek, ízek, illatok” címmel tartanak különleges és élményszerű délutáni programot a Zrínyi Várban október 14-én 15.30-tól 17.00-ig. A török esték hangulatát idéző rendezvényen minden érzékszervünkre szükség lesz. Megízlelhetjük a kelet ízeit, közelebb kerülhetünk a török kultúrához, s illatos kávét is kortyolhatunk. Az asztalokon jellegzetes török csemegékkel, édességekkel, rózsavízzel és limonádéval várnak. A kóstolgatás közben a vendégek megismerhetik Borbála és Deli Vid, Kumilla és Delimán tragikus izgalmas szerelmi történetét. A háttérben török zene dallama szól majd, a kastély falait lámpások fénye világítja be.

A vendégek megismerhetik a szépségápolás, tisztálkodás régi titkait is a török fürdők, illatszerek és gyógyítás további különleges részletei mellett.

A kóstolgatás és történet hallgatás közben a távolból magyar vitézek fegyvereinek zaja hallatszik majd – ígérik a szervezők. A Szulejmán-dzsámi előtt ugyanis harci gyakorlatozást tartanak majd hagyományőrzők.

A programon való részvétel egy kávé és sütemény áráért érhető el, illetve regisztrációhoz kötött. Jelentkezni október 7. délután négy óráig lehet a [email protected] e-mail címen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában