Pazar koncert után itt a visszavágó

2022.11.18. 18:44

A Bécsiség Pécsen bejött, szombaton csúcshelyszínen a Pécsiség Bécsben következik

M. B. E.

Fotó: PFZ

A Pannon Filharmonikusok Bécsiség Pécsen címmel adott csütörtökön nagysikerű koncertet a Kodály Központban, pazar bécsi komolyzenei kínálattal, Mozart, Richard Strauss és Brückner művekkel. Az est további érdekessége volt, hogy a Bécsben élő pécsi karmester, Bogányi Tibor vezényelt, az oboaszólót pedig osztrák sógornője, a világhírű Clara-Dent Bogányi játszotta. 

De lehet ezen a történeten még csavarni. Ugyanis szombat este a hangversenyt a bécsi közönség is hallhatja a világ egyik leghíresebb koncerthelyszínén, a Musikverein Aranytermében.

Mert a Pannon Filharmonikusok tavaly a bécsi Musikverein évtizedes múltú Musik der Meister sorozatába kapott három évadra meghívást, s így a hazai együttesek közül nekik sikerült elsőként a rangos hangversenyteremben sorozatot indítani felkérésre.

Ez pedig olyan, mintha a PMFC a Reál Madrid stadionjában szerepelne évről évre egy meccsen. Ráadásul pécsi „szurkolók” is elkísérik mintegy félszázan a zenekart, szóval a Bécsiség Pécsen koncert ma Pécsiség Bécsben hangversennyel zárul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában