Beszélgetés dr. Vámos Zoltánnal

2022.11.05. 17:21

A gyémánt út pora: filmezéssel és orvoslással átszőtt életútról mesél nekünk

Különböző életutat járunk be és nem ismerhetjük mindenki történetét.

bama.hu

20220727 Debrecen A hőség ellenére is jókedvűek a debreceni idősotthon lakói. A délelőtti órákban hűsölnek, egész nap sok folyadékot isznak, és vigyáznak egymásra a bentlakók. Fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Czinege Melinda

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának jóvoltából azonban november 7-én bepillantást nyerhetünk egy olyan személy életébe, aki mentőorvos, kutató, filmrendező és főszerkesztő is egyben. Ez pedig nem más, mint dr. Vámos Zoltán, a nemrégiben megjelent A gyémánt út pora kisfilm megálmodója.

Vámos alkotásai érzékenyítő hatásúak, különböző társadalmi problémákat dolgoznak fel. Első mozifilmjében (Parázs szívek) a függőség kapott szerepet, de fiatalkori identitászavarokról és az apákhoz fűződő viszonyokat is filmre vitte már. Legutóbbi alkotásában, A gyémánt út porában az időskori demenciát, az alapvető kommunikációt és a kapcsolatok fontosságát állította a középpontba.

November 7-én megismerhetjük a színes életutat bejárt dr. Vámos Zoltánt, aki előtt még megannyi lehetőség áll.  A sorsáról, a filmjeiről, az érzelmeiről, a pályái hasonlóságairól és különbségeiről, a jövőjéről hallhatunk majd a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában