Borünnep

2022.11.21. 13:54

A hétvégén rendezik meg a Villányi Franc ünnepét

November 25-én és 26-án immár hetedik alkalommal rendezik meg a Franc&Franc kóstolónapot Villányban.

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: K.Decha

A Villányi borvidék legrangosabb szakmai és közönségrendezvénye az idei évben egy összegzést tesz, széles spektrumot mutatva a bortermelő világ kiemelkedő cabernet franc kínálatából. A rendezvény tematikája egyben lehetőséget teremt, hogy a 2022-ben első alkalommal megrendezett nagyszabású borverseny, a Franc du Monde tapasztalatai és top borainak bemutatója is beépítésre kerüljön a szakmai és közönségnap programjába.

A VII. Franc&Franc Fórumot november 25-én, pénteken 9.30 órától rendezik meg a villányi Bock Borászat konferenciatermében. A szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatják meg classicus, premium és super premium kategóriában elérhető villányi franc-okat, a Franc Du Monde nemzetközi borverseny top borait, valamint a cabernet franc fajtaborokat a Loire-völgyéből, Argentínából az idei évben rendhagyó módon három Master of Wine közreműködésével.

Szombaton a villányi pincékben túrázva találkozhatnak a vendégek a legújabb kiválasztott villányi franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában. A résztvevők a Jammertal Borbirtokon gyülekeznek, majd a Bock Borászat, Gere Attila Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, a Jackfall és a Sauska borászatokban kóstolhatják meg legalább 40 villányi és külföldi pincészet cabernet franc borait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában