Ez már a harmadik kötet

2022.11.30. 08:55

Az özvegy szemén keresztül ismerhetjük meg Kerényi Károlyt

Kerényi Magda neve talán kevesebb embernek ismerős, mint tudós férjé, Kerényi Károlyé. Róla eddig két rövid írás jelent meg. November 30-án azonban egy újabb kötetet mutatnak be az özvegyről este fél 7-től a Szabadkikötőben.

Cz. E.

Forrás: obudaianziksz.hu

A bemutatásra kerülő Kerényi Magda válogatott levelei és írásai című könyv első felében egy válogatást olvashatunk Kerényi Magda leveleiből, összesen 111 levelet kronológiai sorrendben. A kötet második felében az írónő írásaiból olvashatunk kilencet. Az első öt anyag témája maga a férj, Kerényi, így egy elég hiteles képet kapunk a tudósról a hozzá legközelebb álló személytől. Egy másik írás a filmművészettel foglalkozik, két továbbinak a témája pedig a Rilke kutatás, amely Kerényi Magdának fontos elkötelezettsége volt férje életművének összegyűjtése mellett. Az utolsó írást pedig a svéd költészet iránti szeretete ihlette.

Kerényi Magda egyébként férje halála után mintegy harminc évet annak életművének szentelt. Összegyűjtött műveit rendezte sajtó alá és kiterjedt levelezést folytatott a tudós tanítványaival és barátaival. A hagyatékot a Pécsi Tudományegyetem Klasszika-Filológia tanszéke őrzi.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában