Ritka számba mennek a női karmesterek

2022.11.12. 10:27

Bepillantást kaphatunk a klasszikus zene világába

A héten már hírt adtunk arról, hogy égető témákat feldolgozó dokumentumfilm szemle, név szerint a Verzió Filmfesztivál zajlik az Apolló Moziban. Ennek keretében pedig mozivászonra kerül egy a komolyzene világába elkalauzoló film, A karmester is november 12-én este fél nyolckor.

Czeczon Enikő

Forrás: pixabay.com

A legtöbb esetben, amikor klasszikus zenei koncertre látogatunk férfi dirigens vezeti a zenekart. Ritka számba megy, hogy a karmester személye nő, de a számuk az utóbbi időben elkezdett növekedni. A vetített amerikai dokumentumfilm főszereplőjét ebből a kis számú csoportból emelte ki a rendező, Bernadette Wegenstein. 

Az alkotás a nemzetközi elismerésnek örvendő, kiemelkedő karmester, Marin Alsop életébe nyújt betekintést, aki nőként elsőként vívta ki, hogy a Baltimore-i Szimfonikus Zenekar, a São Paulo-i Szimfonikus Zenekar és a Bécsi Rádiószimfonikus Zenekar zenei vezetője lehessen. 

Az előzetes egy művészi tehetséggel és energiával teli filmet ígér, amelyben soha nem látott közelségből láthatunk felvételeket koncertekről, miközben beleshetünk a kulisszák mögé is.

Címkék#Zene#film

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában