Ismeretlen kultúra terítéken

2022.11.27. 13:31

Ellentétek vonzásában: egy titokzatos világba tekinthetünk be a Reggeliben

A legtöbbünket lenyűgöznek azok a kultúrák, amelyekről keveset tudunk. November 28-án, este 6 órakor pont egy ilyen titokzatos világba kaphatunk betekintést Pécs városának egyik gasztrokulturális közösségi terében, a Reggeliben.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Areipa.lt

A Pécsi Tudományegyetem International Seasons rendezvénysorozatának keretében a Fülöp-szigetekre kalandozunk. Az ázsiai ország 7641 szigetet foglal magába, amelyből nagyjából 800 lakott. Az egyetem Műszaki is Informatikai Karának Építész Szakmai Intézetének két oktatója, Dr. Zilahi Péter és Dr. Kovács-Andor Krisztián tavasszal vendégelőadásokat tartottak az egyik sziget városában, Cebuban, a San Carlos Egyetemen. A munka mellett megismerkedhettek a város és tágabb környezetének kontrasztos világával, az ázsiai ország építészetének, városépítészetének és kultúrájának sajátosságaival.

Elmondásuk szerint a Fülöp-szigetek olyan szellemi és tárgyi kulturális rétegződéssel bír, amely sokkolóan tud hatni a közép-európai szemlélőre. Az itt tapasztaltakról számol be a két pécsi oktató rövid, kötetlen előadás formájában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában