Tavaly volt 60 éves a Bóbita Bábszínház

2022.11.14. 18:30

Igaz mese elevenedik meg a tárlaton

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Hol volt, hol nem volt. Minden mese így kezdődik, és az a történet is indítható ezzel, ami a Bóbita Bábszínház megalakulásának történetét meséli el egy kiállítás keretében. A Zsolnay Negyedben található pompás épületben hétköznap reggel 9 órától délután 4 óráig, míg hétvégén egy napon, szombaton tekinthető meg a tárlat szintén reggel 9 órás kezdéssel, de este 6 órai zárással.

A Bóbita Bábszínház tavaly ünnepelte fennállásának 60. születésnapját, ezért is viseli a tárlat azt a nevet, hogy Bóbita 60. Az igaz mese Kós Lajossal veszi kezdetét, aki Pécsre érkezve összefutott egy csapat fiatallal, akik munka után bábozással ütötték el az időt, ami annyira megtetszett Lajosnak, hogy társulatot verbuvált. Így indult a Bóbita Bábegyüttes története, ami egyre nagyobb népszerűségre tett szert az idő előrehaladtával. Hírnevüket utódjaik vitték és mai napig viszik tovább nem csak az országban, hanem az egész világban.

A színházban megtekinthető kiállításhoz minden bábot megálmodó művész hozzátett valamit. Egy rajzot, egy tervet, egy plakátot, egy fotót, egy díszelemet, egy bábot. Ezek az elemek alkotják az idei évben már 61 éves színház történetét.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában