Új bemutatót láthatunk

2022.11.17. 17:15

Ismert és közkedvelt fővárosi sztárok érkeznek a Harmadik Színházba

Mozgalmas színházi élet lesz az elkövetkező napokban, a Janus Egyetemi Színház premierre készül és a csatlakozik hozzá a Harmadik Színház is egy új bemutatóval, valamint egy fővárosi darabbal, ismert sztárok előadásában.

M. B. E.

Hegedűs D. Géza, az Akárki című darab főpróbáján Szegeden

Fotó: Kuklis István

A Harmadik Színházban most vasárnap és hétfőn Le Nouvel: Churchill és Garbo címmel látható a budapesti Rózsavölgyi Szalon játéka, mely A vén oroszlán és a titokzatos szfinx megjelöléssel kerül műsorra Hegedűs D. Géza rendezésében, az ő és Nagy-Kálózy Eszter szereplésével. A történet valós alapokra építkezik:  Monte-Carlóban 1959 júliusában Onassis görög milliárdos hajóján fut össze a két híresség. Jön egy premier is a teátrumba, 25-én 19 órakor, Moravetz Levente darabja és rendezése, a Közjegyző az emeleten. Ebben a vígjátékban ugyancsak ismert fővárosi művészeket láthatunk, többek között Szőke Zoltánt és Gyebnár Csekkát a Barátok közt, valamint Madár Veronikát és Suhajda Dánielt a Jóban Rosszban tévésorozatokból. Másrészt egy sikermű hazatérésének is tanúi lehetünk: a színház Örkény ciklusának – az elmúlt pár évtizedben öt Örkény István drámát is játszottak – legutolsó, a Kulcskeresők előadását a Déryné Program keretében 2022 márciusa óta országszerte nyolc helyszínen is eljátszották. Novemberben viszont egyetlen alkalommal, 22-én este 7 órakor visszatér a Harmadikba a darab. 

Premierre készül a Janus Egyetemi Színház is, itt november 28-án 19 órakor A Professzor vallomása címmel Füzes János nagymonológját adják Mikuli János rendezésében. Ez sokszorosan pécsi darab, a története is kifejezetten a Pécsi Tudományegyetemhez kapcsolódik, hiszen az a bizonyos professzor, dr. Romhányi György (1905-1991), aki már életében legendává vált az egyetemen (a POTE aula is az ő nevét viseli). Az akadémikus kórboncnok igazi mintaképe a bölcsességnek, az emberségnek.

A mű megalkotója pedig pécsi újságíró Füzes János, míg a rendező a JESZ korábbi igazgatója, Mikuli János. No és a professzort tősgyökeres jeszes színész, Inhof László alakítja.

 

Címkék#színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában