Svábnappal bővül a kör

2022.11.18. 16:58

Jön a Csík, Kiss Tibor, Korda György, a Neoton Família a WinterFestre

Ismét lesz év végén WinterFest of Pécs. Ez már a hetedik nagy év végi könnyűzenei fesztivál, mely három év szünet után jelentkezik újra teljes méretében.

MBE

Tudni kell, hogy közben, 2020-ban volt egy kisebb változat, ám az a pandémia miatt meglehetősen összezsugorodott (elmaradt akkor többek között a Kowalsky meg a Vega-, a Budapest Bár-koncert, és a Neoton Famíliát is be kellett vinni az E78-ba a közkedvelt városi sportcsarnoki helyszínről. 

– Teljes elánnal csináljuk ismét a fesztivált! – összegez Trubics Zorán főszervező, s azt is megtudtuk, mit jelent ez tételesen az idén. A koncertsorozat szokatlan módon egy különálló felvezető műsorral kezdődik december 16-án 19 órakor az Expo Centerben, ahol a Csík zenekar lép fel (a Quimbyből Kiss Tibor érkezik sztárvendégként). Kiderült az is, úgy áll ez össze, hogy a Csík zenekart egyik évben a Kodály Központ hívja meg, a másik esztendőben Trubics Zorán szervezi pécsi szereplésüket, s ez van idén soron. Eredetileg ezt a koncertet a POTE aulába tervezték, a már eladott jegyek még erről szólnak, de az energiagondok miatt a PTE Romhányi aulája bezár (a vizsgaidőszakban sem nyit ki), így a Csík zenekar rendezvénye átkerült az Expo Center első nagytermébe (Angs­ter-terem), a fűtött kőépületi részbe, tehát nem a hátsó sátortetős (Zsolnay-terem) területre. A POTE aulás jegyek viszont ide is érvényesek!

A WinterFest of Pécs 2022 nagy programsorozat aztán december 27-én indul, az immár ötéves hagyományt követve a Balkán Fesztivállal. A délszláv sztárok közül ezúttal egy igazi világhíresség érkezik, Lepa Brena (Fahreta Živojinović) népdalénekes, színésznő, aki a volt Jugoszlávia legkelendőbb előadója volt szerte Európában. Lepa Brena egyébként a bosznia-hercegovinai Brčkó­ban nőtt fel, és 1980 óta a szerbiai Belgrádban él. Ötévnyi próbálkozás után sikerült a művésznőt Pécsre csábítani, és ugyancsak az Expo Centerben, a Zsolnay-teremben 19 órakor indul vele a buli: látványos show-műsorral, kétórás koncerttel, majd ezt követően hajnalig tartó bál lesz a Baranya zenekarral és a Selo Orkestarral, valamint horvát sörökkel és délszláv gasztronómiával, amit egy külön helyiségben szervíroznak. Másnap a WinterFest történetében először svábnapot rendeznek. Itt hallható a Leőwey tánczenekar, a véméndi Sextett és a nemzetközi hírű osztrák Junge Paldauer zenekarral lehet hajnalig bálozni, miközben sváb ételspecialitások várják a mulatozókat.

December 29-én 19 órakor ugyancsak az Expo Center fűtött termében Korda György és Balázs Klári ad koncertet. Itt a részletek most körvonalzódnak (például a tervek szerint retró parti is lesz), mert csak a napokban egyeztek meg a művészekkel. December 30-án 19 órakor pedig újra jön a Neoton Família a városi sportcsarnokba. A sportcsarnok ugyanis ebben az évben még nyitva lesz, január 5-től viszont elindul egy nagy felújítási munka. A Neoton-koncert után pedig retró diszkó következik hajnali 2 óráig DJ Bogárral.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában