Felnőtteknek szól az est

2022.11.30. 11:13

Magyar népmesével indul az új évad

Mese-estet tartanak felnőtteknek november 30-án, délután fél 6-tól Pécsen, a János utca 20-as szám alatt.

Cz. E.

Fotó: © Szendi Péter

Felnőttként már máshogy látjuk és értelmezzük a meséket. Meglátjuk benne azokat a mondanivalókat is, amiket gyerek fejjel még nem. A Gombolyító Terápiás Egyesület szervezésében megvalósuló esteket egy magyar népmesével indítják. Az új, ötödik évadban átkok nyomába eredhetünk, átkokról és feloldásukról, szenvedésről és gyógyulásról beszélgethetünk. Az élőszavas mesemondás és mesehallgatás egyedülálló élménye után közösen gondolkodhatunk, mélyülhetünk el a mesében, a hallottak alapján kapcsolódhatunk egymáshoz, a történethez és önmagunkhoz is.  

A pécsi első esemény a „Ne félj, nem bántom a testvéredet!” címet viseli. Ebben a történetben a testvér veszélyben van, ahogy mi is. Átok kísér végig minket az úton, egy súlyos, nehezen letehető átok. Honnan jön, miért sújt, hogyan lehet megtisztulni, megszabadulni belőle. Ezeket a kérdéseket tesszük fel mesék szereplőinek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában