Az angol táj meghittségéhez nyúlt a zeneszerző

2022.11.23. 10:04

Népdalok szárnyán ismerjük meg Angliát

A Pécsi Tudományegyetem szervezésében megvalósuló Brit Ősz 2022-es programsorozatának vendégei Martin és Shan Graebe, akik egy közös népdalesttel örvendeztetik meg a pécsi közönséget november 23-án este 7 órakor a Művészetek és Irodalom Házában. 

Cz. E.

Minden országnak rendelkeznie kell legalább egy olyan nagy zeneszerzővel, aki felfedezi a népzenét, illetve saját remekművekkel gazdagítja népe kultúráját. Angliának ebből a szempontból Vaughan Williams, olyan, mint Magyarországnak Kodály Zoltán és Bartók Béla. A népzene gyűjtése mellett saját művei megírásakor az angol táj meghitt és nyugodt hangulatához nyúlt.

A november 23-ai est előadói, Martin és Shan Graebe énekművészek, akik az angol zeneszerző által összegyűjtött dalokból szemezgetve, népdalokkal és balladákkal készülnek az őszi estére. A dalokat többnyire kíséret nélkül éneklik tökéletes harmóniában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában