Bama.hu podcast

2022.11.17. 20:02

Sugárzik a jókedv a pécsi színművésznőből

Mohay Réka

Automatikusan generált description

Fotó: Dunántúli Napló

A podcast-sorozatunk legfrissebb epizódjában Stubendek Katalin, a Pécsi Nemzeti Színház színművésznője mesélt életéről, pályájáról. A nemrég Balikó Tamás Nívódíjjal kitüntetett művész visszaemlékezett a kitüntetés névadójára, a színház egykori igazgatójára, akivel tíz évig dolgozott együtt. 

Felidézte legemlékezetesebb szerepeit, szóba került a humoros, komikus oldala is – együtt nevettünk az A hülyéje című előadás vicces pillanatainak felidézése során. A pécsi társulatnál 20 éve játszó színésznő azt is elárulta, hogyan teremt egyensúlyt a munka és a magánélet között, mesélt a családjában visszatérő művészi, zenekedvelő vénáról. Stubendek Katalin már kislány korában eldöntötte, hogy színésznő szeretne lenni, a versek és a szavalás szeretete is megerősítette ezt benne. Elmesélte, inspirációt jelentett számára operaénekesnő keresztanya, édesapja pedig a mai napig kórust vezet Komáromban. Három lánya közül a legidősebb anyja nyomdokaiban járva szintén színésznőnek tanul, a legkisebb pedig a Valahol Európában Pötyijeként is bemutatkozott. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában