Örkény és Esterházy kéz a kézben jár

2022.11.29. 21:34

Szellemi táplálékhoz juthatunk a Zsolnay Negyedben

Egy színházi előadásra hívják a kedves közönséget november 30-án a Zsolnay Negyed E78-as épületébe, ahol Örkény István és Esterházy Péter írásaiból, egy egy felvonásos keretében ismerkedhetünk meg a két alkotó egymáshoz közeli és távoli világával.

Cz. E.

Örkény és Esterházy nem ismerték egymást, mégis közük volt egymáshoz. Egy generációs szakadék választotta el őket egymástól, de munkásságuk alkalmas arra, hogy egy közös színpadon idézzék meg őket. 

Mácsai Pál, az Örkény István Színház alapító igazgatója, valamint Máté Gábor a Katona József Színház főigazgatója Különkiadás című közös előadásukban mutatják be a két író művészi látásmódja közötti kapcsolatot. Mindeközben az elhangzó történeteket Lukács István, a világ egyik legtöbbet foglalkoztatott és legsokoldalúbb cimbalomművésze Bartók, jazz, népzenei motívumokkal és szabad zenei improvizációkkal foglalja közre.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában