Baranya megye

2022.11.30. 07:23

Szerdai programajánló

bama.hu

Fotó: Dunántúli Napló

Színház

Pécsi Nemzeti Színház (Színház tér 1., Kamaraszínház): Teljesen idegenek (19.00). 

Turmix

Civil Közösségek Háza (Szent István tér 17.): „Wira Carita Nuswantara” című indonéz kiállítás. A művészeti kiállítás az indonéz folklórt és legendát ábrázolja képeken keresztül. A kiállítás megtekinthető 2023. január 6-ig (9.00).

Civil Közösségek Háza (Szent István tér 17.): Magyar Páneurópa Unió Pécs-Baranyai Szervezete programja: „Munkácsy Mihály Pécsett”, előadó: dr. Antos Árpád nyugalmazott ügyész, a szervezet alapító- és elnökségi tagja (17.00).  

Pécs: Karácsonyi Adománygyűjtő Cipősdoboz akció. Idén 2 helyszínen is tartanak karácsonyi adománygyűjtő akciót. Várják a meglepetéseket (megunt, de jó állapotú játékok, könyvek) a rászoruló gyermekek számára. Helyszínek: Ókeresztény Mauzóleum (csütörtök-vasárnap: 10.00–16.45), és a Művészetek és Irodalom Házában (hétfő-péntek: 9.00–17.00).  

Püspöki KincsTár (Káptalan u. 6.): A Püspöki KincsTár egykori kanonoki palotaként szolgáló épülete önmagában is különleges látványosság, Martyn Ferenc pécsi képzőművész egykori lakóhelyeként szolgált. Ma a Pécsi Egyházmegye püspöki gyűjteményének műtárgyait, festményeit, grafikáit, szobrait, ötvöstárgyait és numizmatikai emlékeit mutatja be az itt található egyháztörténeti és képzőművészeti kiállítás (11.00)  

Zsolnay Kulturális Negyed (E78 Koncertterem): Különkiadás – Válogatás Örkény István és Esterházy Péter írásaiból – Mácsai Pál, Máté Gábor és Lukács Miklós műsora (19.00).  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában