Feszegetjük a történelmet

2022.11.24. 15:12

Több is veszett Mohácsnál!? Vitaszínházra invitálnak

M. R.

Mitől vezető egy vezető? Hol vannak a felelősség határai? Mitől jó egy vezető, vagy éppen mitől rossz? Vajon, ha II. Lajos másképp dönt akkor, amikor a legfontosabb lett volna, most más lenne az életünk?

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszeget az Escargo Hajója színházban december 2-án ismét műsorra tűzött II. Lajos című darab. A mohácsi vész során tragikusan fiatalon elhunyt magyar király sorsát drámaian és a mai kor köntösébe bújtatva feldolgozó előadás 18.30-tól lesz látható. A közönséggel az 1526. évi mohácsi csatát megelőző napokat és a király dilemmáját idézik meg, analógiát teremtve a vezetés és ember dimenziója között. A rendhagyó színházi esten ezúttal vita is kapcsolódik majd a látottakhoz, amelyen részt vesz dr. Varga Szabolcs, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett történész, a mohácsi csata szakértője. Vele együtt, a közönséggel közösen vizsgálják majd II. Lajos életét, cselekedeteit és döntéseit.

– Az idő fogy, egy ország sorsa múlik a király döntésén és a cselekvés gyorsaságán. Kíváncsiak vagyunk az Önök gondolataira és legfőképpen a véleményükre. Legyenek pár órára a király segítői, tanácsosai. Vitaszínházi estünkön a résztvevők, a saját álláspontjuk szerint foglalhatnak állást, ez viszont a vita során többször is változhat 

– írják a szervezők.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában