Vida Dezsőre emlékeznek

2022.11.26. 16:58

Új állandó kiállítás lesz a várban

November 29-én, kedden 16.30-kor új állandó kiállítás nyílik a siklósi várban a 2016 nyarán elhunyt Vida Dezső siklósi festőművész alkotásaiból.

Zs. K.

A díszpolgári címmel is kitüntetett alkotó műveiből az önkormányzat idén 25-öt vásárolt azzal a szándékkal, hogy méltóképpen megőrizze és bemutassa a festőművész munkásságát, műveit.

– A képek egy részét a Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal frekventált helyiségeiben helyeztük el, most pedig a többi festmény a siklósi várban kap helyet

 – mondta Riegl Gábor, Siklós polgármestere. Mojzes Tamás alpolgármester javaslatára Kovács Ferenc és Zvolszky Zita helyi alkotóművészek segítettek a megvásárolni kívánt festmények kiválasztásában.

Mint mondta, a városvezetés becsületbeli ügyként tekintett a hagyaték méltó megőrzésére. Vida Dezső festőművész emlékének korábban a siklósi könyvtár alapítványa is méltóképpen adózott a munkásságából összeállított, és 2018-ban megjelentetett szép könyvvel. 

A festőművész alkotásai a várban az Istókovits-festményekkel szemben lévő falon kapnak helyet, így a két siklósi művész képei egy helyen láthatóak a nagyközönség számára. A kiállítás megnyitójára a vár Lovagtermében kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában