Várják az opera szerelmeseit

2022.11.20. 11:13

Új fajta élménnyel gazdagodhatunk a pécsi művészmoziban

Hogyha valaki az opera szerelmese, akkor biztos álmodott már arról, hogy eljuthasson a világ neves operaházaiba, ahol a legnagyobb operaművészek állnak a színpadon. Ha most nem tehetjük meg, hogy csak úgy kiruccanjunk a londoni Királyi Operaházba, akkor irány az Apolló Mozi, ahol november 20-án este 6 órakor várják az operakedvelő közönséget.

Cz. E.

Fotó: AS

A második mozis évad klasszikusát, Verdi Aidáját láthatja a közönség nagyvásznon. A zeneszerző politikai drámája kortárs értelmezést kapott Robert Carsen új rendezésében. A nagyhatalmi játszmák és az emberi kapcsolatokat mérgező féltékenység egy képzeletbeli modern, totalitárius állam keretein belül nyilvánul meg. 

Elsőre talán meglepő lehet, hogy egy operaelőadást moziban lássunk, hiszen nincs ahhoz fogható élmény, amikor az impozáns, díszes ház nézőteréről élőben lehetünk részesei az előadásnak. De a londoni Királyi Operaház kezdeményezése ez a mozis évad, amely azt hivatott elérni, hogy világszerte több mint ezerháromszáz filmszínházban és koncertteremben közvetítsék a Covent Gardenből a Royal Ballett és a Royal Opera látványos produkciót. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában