Nobel-díjasok inspirálta fényinstallációkat mutatnak be

2022.12.02. 15:26

A pécsi Fényfesztivál sikeres alkotása is bemutatkozik Stockholmban

A Zsolnay Fényfesztiválok visszatérő fényművész csapata, a Koros design. A csoport 2021-ben debütált alkotása Stockholmban is bemutatkozik, a Nobel-díjasok ihlette Nobel Week Lights rendezvényen.

Cz. E.

Fotó: Löffler Péter

Produkciójuk a CONNECTED/ÖSSZEKÖTVE nevet viselte, amely a Zsolnay Fényfesztivál  és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karával együttműködésben valósulhatott meg. A 6 méteres fényinstalláció egy neuronhálózat részletét formázza meg, melyen belül a fénynyalábok az idegsejtek közötti információ áramlását jelképezi. Az alkotást az 1906-os fiziológiai és orvostudományi Nobel-díj inspirálta, amelyet Camillo Golgi és Santiago Ramón y Cajal kapott “az idegrendszer szerkezetével kapcsolatos” munkájuk elismeréseként.  

A Nobel Week Light egy stockholmi fényfesztivál, amit a díjak átadásának a hetében rendeznek meg. Az itt bemutatott alkotásukkal céljuk, hogy az emberek megismerhessék a Nobel-díjasokat és a munkájukat.  

Az installáció december 3-11. között lesz látható a svéd rendezvényen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában