Adventi programok

2022.12.10. 16:17

Betlehem-kiállítás lesz a siklósi várban

December 18-án ünnepélyes keretek között adják át a várban a Siklósi Gyémánt és Az Év Siklósi Sportolója Díjakat, amely után a Tenkes Csárda hagyományos karácsonyi kézművespályázatának eredményhirdetése következik.

Zs. K.

Fotó: kipgodi

A város adventi programsorozatának főnapján iskolások is fellépnek, emellett helyi kötődésű előadók (Zoric Szonja, Ács Cintia, Kovács Réka, Matisa András, Szávuly Anna) varázsolnak majd ünnepi hangulatot a várudvarba. A várkápolnában egy betlehem-kiállítás is lesz, a látogatók Szentgyörgyváry Péter várkapitány betlehem-gyűjteményén kívül azokat az alkotásokat is megtekinthetik, amelyeket a helyi általános iskolák alsó tagozatos diákjai készítettek. Ezeken kívül minden megtalálható lesz, ami a karácsonyi hangulatot fokozni tudja: sült gesztenye, kürtöskalács, forralt bor, házi finomságok széles kínálatával találkozhatnak majd a várba érkezők. 


Mint a várkapitány fogalmazott, szeretné, ha ezen a napon, advent negyedik vasárnapján lassuljon be egy kicsit a város, és a mindennapi rohanást az ünnepi hangulat vegye át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában