Nagy Ernő vezényel

2022.12.16. 10:04

Dalol a Szeráfi Kórus advent alatt is, karácsonyi hangversenyt adnak

Karácsonyi hangversenyt tart a Pécsi Szeráfi Kórus december 16-án, pénteken 18 órától a pécsi Szent Ferenc templomban, Nagy Ernő karnagy vezényletével.

M. R.

Forrás: A kórus Facebook oldala

Ünnepi gondolatokat Simon-Wágner István plébános mond, a hangversenyen Emesz Lilla versmondással, Borsós István tárogatójátékkal működik közre.

A Pécsi Szeráfi Kórust 1929-ban alapította Agócsy László zenepedagógus, a ferences templom karnagya, az egyházi és a világi zeneirodalom kiemelkedő alkotásainak tolmácsolása céljából, a kóruséneklés népszerűsítéséért. Számos koncertet adtak, tevékenységüket még a háborút követően is folytatták, de az állami hatóságok megszakították, néhány évig énekelhettek még, de már csak szentmiséken. A kórust 1999-ben alapította újra a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának akkori énektanára, Nagy Ernő. Karácsonyi hangversenyük azóta minden évben újra megszólal a Ferences templomban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában