Harapnivaló is lesz

2022.12.06. 21:45

Közösen díszítik fel a karácsonyfát Szentlászlón

Adventi családi délutánt tartanak Szentlászlón a helyi önkormányzat és a német nemzetiségi önkormányzat közös szervezésében.

M. R.

20220609 Kaposvár Népi mesterségeket próbáltak ki a diákok, korongozás, fafaragás, kosárfonás, szövés. Ezekből, és még hét másik kézműves tevékenységekből is választhattak a kaposvári Toldi iskolások tematikus napon, amelyen a régi népi mesterségeké volt a főszerep. A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület a Csoóri pályázatnak köszönhetően a kaposvári tankerület valamennyi általános iskolájába. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

Fotó: Lang Róbert

A programra december 10-én, szombaton kerül sor. Délután 14 órától közösen díszíthetik fel a helyiek a falu karácsonyfáját, amely a templomkertben kap helyet. Ehhez a lakosság által hozott díszekre lesz szükség, ezek kerülnek majd a közös fára, így minden résztvevő hozzájárulhat ahhoz, hogy ünnepi köntösbe öltözzön.

Ezt követően közös sütéssel folytatódik a délután, különböző formájú mézeskalácsokat formázhatnak és díszíthetnek a Csuhé Múzeumnál. A szervezők harapnivalóról is gondoskodnak. Zsíros kenyérrel, forró teával, fűszeres forralt borral, illetve természetesen mézeskaláccsal olthatják éhségüket és szomjukat a szentlászlóiak.

Advent idején egyébként a település is bekapcsolódik a Csorba Győző Könyvtár „Szerezz örömöt!” cipősdoboz-akciójába, melyet a Kémes az Ormánságért Egyesülettel szerveznek. Ennek keretén belül a hagyományos dobozokba elhelyezett ajándékok és tartós élelmiszerek mellett focilabdákat is gyűjtenek a rászoruló gyermekek számára. A szentlászlóiak december 12-éig adhatják le az ajándékokat erre a jótékony célra a helyi könyvtárban, ahol gondoskodnak a szállításról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában