Müller Péter ismét fellép a Fishingen

2022.12.27. 11:13

Lesz majd mit utánénekelni

Müller Péter nem mostanában volt igazán a csúcson. De attól még érdemes elmenni a koncertjére – elegánsan idéz ugyanis múltat, és kelt életre sok szép emléket.

bama.hu

Volt egy nagy időszaka a Sziáminak, Müller zenekarának: a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején sorra jelentek meg a lemezeik, pörögtek a koncertek, ismertek lettek a slágerek. Ebbe a sikerbe talán belejátszott a legendás múlt is: a nyolcvanasok elején még tiltott Kontroll Csoport feloszlása után ugyanis Müller Péter Iván és Bárdos Deák Ágnes, a két frontember együtt maradt, és Sziámi-Sziámi-ként vitték tovább azt a világot, amit tulajdonképpen addig is elővezettek: erősen nihilista, finoman rendszerkritikus szövegekkel és remek zenei alapokkal bombázták az egyre népesebb közönségüket.

Aztán mégsem lett a Sziámi a magyar alternatív zene zászlóshajója – de talán nem is akart az lenni soha. Zeneileg ugyan kicsit elszürkült a koncepció, de a szövegek a mai napig ütnek. Müller Péter ugyanis nagyon érzi a szavak erejét, tudja, hogyan kell egymás mögé tenni szinte banális kifejezéseket úgy, hogy a végére mégis egy nagy egésszé álljon össze a történet. („Nem tudom eldönteni, szívem, hogy hamburger vagy hot-dog. Nem tudom eldönteni, szívem, hogy itt rosszabb vagy ott jobb. Nem tudom eldönteni, szívem, mellesleg nem is érdekel. És most már biztos maradok, mert tudom hogy menni kell. És most majd nem veszek semmit, bár nagyon szépen mennek fel az árak. És veled nekem a legjobb, úgyhogy én nem maradok nálad.”)

Müller Péter orfűi koncertjén (06.29.) talán ez a szám is felcsendül. Aztán ha mégsem, akkor sem leszünk szomorúak: az életmű valóban millió meg egy élménydalt tartogat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában