Misztikus világ

2022.12.01. 08:55

Újabb afrikai ország ókori világába kapunk betekintést az International Season keretében

Régen és most is az egyik közkedvelt úti cél a turisták körében az afrikai földrész országa, Egyiptom. Az egyetem Nemzetközi Igazgatóságának International Season rendezvénysorozatának keretében betekintést nyerhetünk az állam ókori világába december 1-jén, este 6 órakor.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Matej Kastelic

A hideg, téli estén Rippl Kinga egyiptológus-idegenvezető által az ókori egyiptomi kultúra iránti lelkesedés 18-20. századi történebe láthatunk bele. Megtudhatjuk, hogy hogyan bontakozott ki az az egyiptománia, amiben a mai emberek is „szenvednek". A történet egészen Bonaperte Napóleon hódításaihoz vezethető vissza, ami miatt elérhető vált az európai lakosság számára egy sokáig feledésbe merült sokszínű, misztikus világ.

A rajongásnak számos ízléses és ízléstelen példája feltárul előttünk az előadás során. Górcső alá kerül egy bizarr, 19. századi angol társasági esemény, amely során múmiákat csomagoltak ki, de választ kaphatunk arra is, hogy tényleg gyógyszerként használták-e a múmiákat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában