Szombaton töltik a kolbászt Komlón

2023.01.31. 18:45

A táncparketten reggeltől estig mindenki kipróbálhatja magát

W. K.

A szokott helyen, a szokott időben, a megszokott programmal, és zömében a korábbi években is résztvevő csapatokkal tartják meg a 12. Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivált Komlón a hétvégén - a rendezvényt hagyományosan február első szombatján rendezik meg, ez alól csak a Covid időszaka jelentett kivételt.

- Összesen 75 csapat jelezte részvételi szándékát, ami mintegy 500 versenyzőt jelent - tájékoztatta lapunkat Szarka Elemér, a rendezvényt az önkormányzattal karöltve rendező Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke.

Zömében komlói cégek, baráti társaságok neveztek, de a környező településekről is érkeznek csapatok, és a nemzetközi jelleg is garantált: Komló testvértelepülései is képviseltetik magukat. Idén francia és szerb kolbásztöltők is bemutatkoznak, de többek közt horvátok, németek, kárpátaljaiak is részt vesznek a megmérettetésen.

A fesztivál kapui február 4-én reggel 8 órakor nyílnak meg, a 10 kg húst pedig 10 órakor vehetik át a csapatok, majd 2 óra áll rendelkezésükre a darálásra, töltésre, ízesítésre. Az elkészült kolbászokat szakértőkből álló zsűri minősíti.

A jó hangulatról a rendezvény egész ideje alatt a Perfect slágerzenekar és a Wery-Take retro band gondoskodik - a táncparkett reggeltől estig rendelkezésre áll. Az eredményhirdetést 17 órakor tartják, majd a fesztivál díszvendége, DJ Dominique, a Retro rádió műsorvezetője, lemezlovasa indítja a Fergeteg Party-t a komlói sportcsarnokban.

A népszerű tombolasorsolás se marad el - a fődíj egy egyhetes pihenés Vir-szigeten, egy négyfős apartmanban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában