Ismét fesztivált szervez a MárkusZínház

2023.01.15. 15:04

Akár még indonéz előadást is láthatunk

A pécsi MárkusZínház idén áprilisban nemzetközi rendezvényt szervez a Színházi Olympia keretén belül, melynek címe: II. Karakulit Nemzetközi Árny-Játék Fesztivál és Kiállítás.

bama.hu

Nyitott, rendhagyó fesztivál vár mindenkit, ami nem csak a fellépők számára és az egzotikus előadások felsorakoztatására, felléptetésére koncentrál, hanem arra is, hogy megmutassa ennek a kultúrának történeti vonatkozásait, valamint inspirálja a résztvevőkben lévő kreativitást és alkotókedvet.

Összeköti az archaikust a modernnel, a tradíciót a jelennel, a távol-keletit az európaival. Bemutatásra kerülnek tradicionális és modern irányzatok: kínai, indiai, indonéz és európai árnyszínházi előadások.

A fesztivál ideje alatt a tervek szerint összesen 14 színházi előadás, 4 technikát és a hozzá tartozó kultúrtörténetet bemutató kiállítás, és számos kísérleti alkotó műhely, workshop várja a szakmai közönséget, a színház iránt érdeklődőket és hozzáértőket.

A fesztivál értékőrző és értékteremtő tartalommal és szándékkal valósul meg. Lehetőséget ad a hazai és nemzetközi művészek találkozására és együtt alkotására. Emellett a laikusok számára is befogadhatóan, érdekesen interpretálja az árnyszínházi formanyelvet.

További információkért, részletes programokért érdemes követni a MárkusZínház oldalát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában