Bőven lesz miből válogatni

2023.01.30. 14:20

Az aromaterápiától a fermentálásig mindenbe belekóstolhatnak Pécsbányán és Meszesen a lakók

Februárral végre a programvonat is újra teljes sebeséggel robog majd, a pécsbányai és a meszesi állomások is egész hónapban színes eseményekkel várják az érdeklődőket.

Cz. E.

Fotó: Ground Picture

Rögtön február másodikán egy illatos foglalkozást tartanak a Meszei Általános Iskolában délelőtt 9 órai kezdettel, ahol egy aromaterapeuta vezetésével játszanak a gyerekekkel. Ez egyszerre ismeretterjesztő és rendhagyó egészség-támogató tanóra is.  

Február 3-án, délután 5 órától Farsangi gondolatok címmel zenés-irodalmi vendégséget tartanak a B.É.K. Egyesület székhelyén, ahol pécsbányai és meszesi költőkkel találkozhatnak az érdeklődők, valamint Vígh Róbert gitárművész is közreműködik fantasztikus játékával. 

A vírusos időszakban sokan fordultak különböző gasztronómiai praktikákhoz, amely könnyebbé és olcsóbbá tette az akkori életet. Ilyen tevékenység volt a fermentálás, amelynek titkaiba február 13-án, délután 5 órakor belekóstolhatnak az érdeklődők Németh Biával a Pécsbányai Közösségi Házban. A műhelymunka során gyökérzöldségeket, káposztát és hagymát dolgoznak fel a résztvevők egészséges tartósító módszerrel.  

A Pécsbányai Kertbarát Klub 2022 december óta színesíti a város életét. A klub célja a kerttulajdonosoknak való segítségnyújtás a globális felmelegedés és mezőgazdasági elsivatagosodás közepette. Február 20-án, délután 5 órakor egy farsangi összejövetelre kerül sor, ahová szintén várnak minden érdeklődőt.  

Ugyan már nem február, hanem március 1., de a közösségii ház és a Pécsi Tudományegyetem külföldi diákjaival való együttműködés egy fontos eseményére kerül sor. A rendezvényen a Nyers Szilviánál közösségfejlesztést hallgató diákok segítenek a Pécsbányai Kulturális Egyesületnek egy pályázathoz kapcsolódóan.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában