Könyvajánló

2023.01.18. 12:29

Barátságból lett szerelem - minden jó, ha a vége jó

A sok krimi után úgy éreztem, hogy ideje könnyedebb vizekre evezni, ami után nem kattog az agyam egész nap a könyv cselekményén. És annyira örülök, hogy a választásom végül a 21. Század Kiadó (Next21) gondozásában megjelent Csalóka szerelemre esett, ami Sarah Adams írónő munkáját dicséri.

Cz. E.

Már az elején le kell szögezni, hogy nem hiába lett népszerű ez a könyv az olvasók körében. 

„Bree Camden titkolja, hogy reménytelenül szerelmes legjobb barátjába, Nathan Donelsonba, aki mellesleg az NFL, az észak-amerikai futball liga legendás játékosa. 
De ez Bree legkisebb problémája. Egy autóbaleset következtében már soha nem lehet belőle balerina, úgyhogy táncstúdiót nyitott – és továbbra is nyitva tartaná, ha sikerül kiköhögnie a bérleti díjat. 
Amikor Nathan a segítségére siet, és megvásárolja az egész épületet, Bree örülhetne, de ő még mindig nem boldog. Felhajt egy-két tequilát – jó, talán többet, mint kettő –, és legmélyebb, legsötétebb titkait elkotyogja egy TMZ riporternek. 
Miután a videó virális lett, az egész világ azt hiszi, Nathan és Bree egy párt alkotnak. Ők a tökéletes pár. És Nathan sajtósának támad egy ötlete, ami Bree-nek is anyagi biztonságot jelenthet. 
Mi a bökkenő? Úgy kell tenniük, mintha szerelmesek lennének egymásba. Három. Teljes. Hétig. 
Most van itt a pillanat, hogy Bree végre előálljon titkolt érzelmeivel? 
Lehetséges, hogy Nathan is palástolt valamit? "

Mint ahogy a fent olvasható fülszövegből is kiderül, ez egy egyszerű, de annál humorosabb romantikus történet két barátról, akik már évek óta szerelmesek egymásba, de egyikük sem mer lépni. Félnek egymás reakciójától, és nem akarják, hogy barátságuk tönkre menjen egy ilyen kényes ügy miatt. Ez egy tipikus barátságból lett szerelem története, amit mindkét fél szemszögéből bemutat az írónő. Talán emiatt kap egy pont levonást a történet, mert úgy, hogy mi teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy az érzések kölcsönösek, a tipikus romantikus regények izgalmai elmaradnak. Nem tudunk szurkolni, hogy az érzelmek viszonzásra kerüljenek, mert úgyis tudjuk, hogy a végén minden jóra fordul. Így talán kicsit többet bosszankodunk azon, hogy mennyi helyzetet kihagynak szereplőink, hogy színt valljanak. De ezeket megmenti az a romantikus hangulat, amelyet az írónő minden egyes közös jelenetnél megteremt. Olyan érzése van az embernek olvasás közben, mintha egy tökéletes romantikus-komédiát nézne.  

Sarah Adamsnek nagyon jó érzéke van a humorhoz. Nem egyszer felnevettem olvasás közben, ami főleg a főszereplő srác, Nathan haverjainak, valamint Dylannek, a sminkesnek és egyben stylistnak volt köszönhető. Meg persze Bree tesója is fantasztikus ezen a téren.  

A kapcsolatok nagyon jól felvannak építve. Ezen a területen kapunk kisebb bonyodalmat – de tényleg csak kicsit –, hiszen Nathan anyja nem igazán kedveli Breet, és ezt valahogy rendezni kell. Illetve az anya-fia viszony is nagyon jól volt ábrázolva, ami nem egy szívet melengető kapcsolat, hiszen a pénz a mozgatórugója. Mert ugyebár mindig minden a pénzről szól. Szerencsére a férfi főszereplőnk nem egy elkényeztetett kölyök, és neki pont, hogy nem ez a fontos.

A pánikbetegség is megjelenik a történetben. Ha nem is mélyen, de azért van annyira érintve, hogy átérezzük a férfi főhős helyzetét, valamint rálássunk a kiváltó okokra. Ezek pedig, ha jobban belegondolunk, a mi életünkben is jelen vannak. Ebben a rohanó világban meg főleg, ezért is fontos, hogy odafigyeljünk magunkra. 

A Csalóka szerelem egy könnyed, romantikus történet sok-sok humorral, és egy csipetnyi komoly jelenettel. 

 

Sarah Adams: Csalóka szerelem
romantikus regény
21. Század Kiadó (Next21), 2022

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában