Kártyajáték a Zsolnay-ban

2023.01.29. 16:33

Ezen az estén minden előfordulhat

Szeretjük azokat az előadásokat, amelyek garantált a meglepetés, mivel a színpadon állók rögtönöznek, nem követnek semmilyen előre megírt forgatókönyvet. Most egy ilyet nézhetünk meg a pécsi Zsolnay negyedben.

bama.hu

Fotó: Pesthy Márton

A 30Y énekese, Beck Zoli és a Vecsei H. Miklós színész közös estje a Kártyajáték címet viseli. A hivatalos beharangozó pontosan fogalmaz: „Van 32 lapunk, épp, mint egy pakli magyar kártyában. A kártyák mindegyikén egy-egy szó, félmondat: valami, ami talán az életfordulókat jelöli, vagy csak hangulatot, állatot, égitestet. Minden este legfeljebb 9 kártyalapot játszunk ki, egy kártyára legfeljebb 9 percnyi időnk van. Nem tudjuk, mi lesz a kártyán, mert nem mi húzunk, hanem ti, akik jelen vagytok az esten. A kártyákhoz történetek, versek, dalok, személyes élmények kapcsolódnak. Olyanok, amelyeket nem árulunk el előre egymásnak sem. Ez a mi kockázatunk – és persze, a tiétek is.”

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nincsen két ugyanolyan este – merthogy nem csak a kártyák kihúzásának sorrendje más és más, hanem az elinduló történetek is nagyban különböznek. Meghatározza azokat a közönség, a helyszín, az idő, minden és bármi. Különleges estben lehet tát részünk február másodikán az E78-ban, hiba lenne kihagyni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában